COVID-19 Protocol Leerlingen

Protocol Leerlingen Covid-19 Verkeersschool Wever 11 mei 2020, aangepast op 14 mei 2020

1) De leerling wast thuis/op school/werk etc. zijn handen volgens de richtlijnen van het RIVM www.rivm.nl/hygiëne/handen-wassen alvorens hij of zij naar zijn rijles gaat.

2) De rijlessen starten op een centraal punt: Sporthal de Timp, Thorbeckelaan 2, 9402ER in Assen. Voor aanvang van de rijles wacht de leerling op minimaal 1,5 meter afstand van de lesauto op instructies van de instructeur.

3) De leerling zorgt ervoor dat hij/zij het volgende bij de hand heeft:

- Het lesboekje

- Het lesgeld

- Zijn/haar planning betreffende een vervolgafspraak

- Een geldig identiteitsbewijs maar deze hoeft alleen op verzoek getoond te worden

Betaling kan contant maar bij voorkeur via een door de instructeur verstuurd betaalverzoek (mobiel bij de hand!).

4) Bij aanvang stelt de instructeur buiten de lesauto de leerling de volgende vragen:

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Ter bescherming van andere leerlingen, onszelf en andere betrokkenen kan de rijles alleen doorgaan als alle vragen met “NEE” worden beantwoord. Bij een “JA” kan voorlopig de rijles kosteloos worden geannuleerd. Weet je al eerder dat je een vraag met “JA” moet beantwoorden dan verzoeken wij je dringend dit aan ons door te geven.

5) De leerling geeft buiten de lesauto het lesboekje aan de instructeur. De leerling/instructeur regelen de betaling en een vervolgafspraak.

6) De leerling desinfecteert buiten de lesauto zijn handen met de door de instructeur meegenomen handdesinfectans (Handalcohol 70%.)

7) De leerling mag tijdens de rijles een zelf meegenomen mondkapje en/of handschoenen dragen maar dit is voorlopig niet verplicht.

Verkeersschool Wever adviseert leerlingen wel om een mondkapje te dragen in verband met:

* Het verspreiden van het virus door hoesten, kuchen, niezen, spreken etc.

* Het vertrouwd raken met het dragen van een mondkapje tijdens het autorijden omdat het dragen van een mondkapje verplicht is tijdens een tussentijdse toets en/of rijexamen bij het CBR.  Meer info www.cbr.nl.