COVID-19 Protocol Rij-instructeur

Protocol instructeur Covid-19 Verkeersschool Wever 11 mei 2020, aangepast 14 mei 2020

1) De instructeur stelt zichzelf bij aanvang van iedere werkdag de volgende vragen:

  1. Heb ik de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb ik op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb ik het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb ik een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben ik in quarantaine omdat ik direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

De instructeur gaat geen lesgeven als hij/zij een vraag met “JA” moet beantwoorden en neemt dan zsm contact op met zijn leerlingen.

2) De instructeur wast minimaal 6x per dag zijn/haar handen volgens de richtlijnen van het RIVM www.rivm.nl/hygiëne/handen-wassen .

3) De instructeur reinigt na iedere rijles de lesauto met water en zeep/schoonmaakdoekjes en desinfecteert daarna alle schoongemaakte delen met schoonmaakalcohol 70%.

4) De rijlessen starten op een centraal punt: Sporthal de Timp, Thorbeckelaan 2, 9402ER in Assen. Voor aanvang van de rijles geeft de instructeur de leerling buiten de lesauto instructies betreffende het Covid-19 protocol voor leerlingen.

5) Bij aanvang stelt de instructeur buiten de lesauto de leerling de volgende vragen:

  1. Heb je de afgelopen 24 uur of op dit moment één of meerdere van de volgende (milde) klachten: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid en/of koorts (vanaf 38 graden Celsius)?
  2. Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met koorts en/of benauwdheidsklachten?
  3. Heb je het nieuwe coronavirus gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en is dit in de afgelopen 7 dagen vastgesteld?
  4. Heb je een huisgenoot/gezinslid met het nieuwe coronavirus (vastgesteld met een laboratoriumtest) en heb je korter dan 14 dagen geleden contact gehad met deze huisgenoot/gezinslid terwijl hij/zij nog klachten had?
  5. Ben je in quarantaine omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld?

Ter bescherming van andere leerlingen, onszelf en andere betrokkenen kan de rijles alleen doorgaan als alle vragen met “NEE” worden beantwoord. Bij een “JA” kan een leerling voorlopig de rijles kosteloos annuleren.

6) De leerling geeft buiten de lesauto de instructeur zijn lesboekje en de instructeur desinfecteert het lesboekje met schoonmaakalcohol 70%. De instructeur/leerling regelen de betaling en een vervolgafspraak.

7) De instructeur zorgt ervoor dat de leerling zijn handen desinfecteert met behulp van het door hem/haar meegebrachte handdesinfectans (Handalcohol 70%) en desinfecteert ook zijn eigen handen.

8) De leerling mag tijdens de rijles een zelf meegenomen mondkapje en/of handschoenen dragen maar dit is voorlopig niet verplicht. De instructeur adviseert de leerling wel om een mondkapje te dragen in verband met:

* Het verspreiden van het virus door hoesten, kuchen, niezen, spreken etc.

* Het vertrouwd raken met het dragen van een mondkapje tijdens het autorijden hetgeen verplicht is tijdens een tussentijdse toets en het rijexamen. Meer info www.cbr.nl

De leerling kan eventueel (€. 1,50) een niet medisch goedgekeurd mondkapje kopen bij de instructeur maar de voorraad is beperkt!

9) Na afloop van de rijles verzoekt de instructeur de leerling de lesomgeving vlot de verlaten en daarbij 1,5 meter afstand te houden met de volgende leerling (indien al aanwezig).